om mig

Zeinab Shareef flerspråkighet

FLERSPRÅKIGHET

Fascineras du också av hur språk formar lärande, kommunikation och identitet?

Vad fint att du har hittat hit! Jag heter Zeinab och är legitimerad logoped med masterexamen i logopedi. Flerspråkighet är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och jag har specialinriktat mig på det i mitt arbete som logoped. Här kan du läsa mer om de onlinekurser, föreläsningar och konsulttjänster jag erbjuder i ämnet.Interkulturell kommunikation

På min första arbetsplats som nyexaminerad arbetade jag med språk-, läs- och skrivsvårigheter i en Stockholmsförort med stor andel flerspråkiga. Jag upptäckte ganska snabbt att nyckeln till att jag och mina patienter förstod varandra inte handlade om att vi talade samma språk. Mina patienters vårdnadshavare förstod, påverkade och var så småningom delaktiga i barnens vård oavsett om vi kommunicerade via tolk eller inte.


Detta berodde på att jag skapade förutsättningarna för att vi skulle ha en gemensam förståelse av vad insatserna innebar. På så sätt utformade vi insatserna tillsammans.


Flerspråkighet och skolframgång

Denna erfarenhet var även till stor hjälp för mig som skollogoped i ett socioekonomiskt belastat område med många flerspråkiga elever. Samarbetet med elevernas föräldrar är en förutsättning för att nå skolframgång – särskilt när det talas flera språk i hemmet!


Förutom erfarenhet inom sjukvård och skola föreläser jag dessutom på universitet och konferenser. På Karolinska institutets logopedutbildning undervisar jag om flerspråkighet och språkstörning samt om interkulturella faktorer vid rehabiliteringsmedicin och behandlingsinsatser.

Vänliga hälsningar,

 

Zeinab Shareef

Grundare av Multilingual Minds

Med kreativitet som drivmedel vill jag använda min kunskap för att verka för en inkluderande skola och sjukvård.

Vill du ha min hjälp?

Läs mer om mina kurser eller kontakta mig

Rulla till toppen